Tips voor het inrichten van een kleine kinderkamer

In verreweg de meeste huishoudens zijn de kinderkamers vaak de kleinste kamers. Daarom is het vaak lastig om een leuke, veilige maar toch efficiƫnte inrichting te vinden.

Hieronder hebben we daarom voor jou een aantal tips op een rijtje gezet speciaal gericht op het inrichten van kleine kinderkamers!

De hoogte in

inrichting-kleine-kinderkamer-3

Een klassieke tip voor wanneer je een kleine kamer gaat inrichten, namelijk een hoogslaper. Een goed bed is een essentieel onderdeel van een kinderkamer, maar als je weinig ruimte hebt om mee te werken kun je eraan denken om een hoogslaper aan te schaffen.

On der hoogslaper past namelijk vaak een kleine tafel, bureau of een speelkleed! Veiligheid staat echter altijd voorop, zorg er dus voor dat je een hooglsper aanschaft die stevig is en een hoge rand heeft!

Combo deals

inrichting-kleine-kinderkamer-6

Denk altijd goed na wat er precies nodig is voor in een kinderkamer. Omdat je beperkte ruimte hebt kun (moet?) je creatief omgaan met de middelen die je hebt. Zo zijn er bijvoorbeeld tafels die onder een hoogslaper passen of kun je kleren in een lade onder een bed stoppen in plaats van een nieuwe kast aan te schaffen.

De juiste kleuren

inrichting-kleine-kinderkamer-51

Nog een keer een klassieke interieur tip: lichte kleuren zorgen vaak voor een ruimer gevoel in een kleine kamer. Als er genoeg lichtinval in de kamer is en de muren en het meubilair hebben lichte kleuren zoals wit, geel en oranje dan krijg je zelfs in een kleine kamer al gauw een ruimer gevoel!

 

Tags: ,

 

About the author

More posts by