Verlichting in de kinderkamer? Dit is waar je op moet letten!

Een van de belangrijkste aspecten van een kinderkamer is de verlichting. Deze hoeft niet bij voorbaat altijd functioneel te zijn maar kan ook prima gebruikt worden om bijvoorbeeld een ‘open’ of ‘veilige’ sfeer te creëren.

Hieronder een aantal simpele tips waar je op kunt letten bij het uitzoeken van de juiste verlichting voor in de kinderkamer!

Veiligheid op nummer 1

philips-disney-princess-2-in-1-projector-nachtlamp

Veiligheid staat natuurlijk altijd voorop, met name in een kinderkamer. Zorg er daarom altijd voor dat bijvoorbeeld nachtlampjes en wandlampjes van goede kwaliteit zijn.

Check altijd of een lamp op het nachtkastje bij het bed stevig staat (heeft de lamp een grote en brede voet?) en of deze niet te warm wordt! Tegenwoordig kun je het beste een LED lamp aanschaffen aangezien deze aanzienlijk minder stroom verbruiken dan ouderwetse gloeilampen en veel minder warm worden!

Sfeer creëren met kleurentemperatuur

Zodra je goede kwaliteit lampen hebt gevonden kun je gaan nadenken om met verschillende kleuren te spelen. Voor de centrale lichtbron – vaak aan het plafond – kun je bijvoorbeeld een kiezen voor een lamp met een lage kleurentemperatuur (uitgedrukt in Kelvin).

Een lage kleurentemperatuur zorgt namelijk voor mooi warm licht wat weer een veilige en knusse sfeer in de kamer kan brengen. Probeer niet teveel regenboogkleuren te gebruiken maar juist simpel wit / gelig licht!

Verschillende soorten lampjes

Mr_Maria_Kinderlampen

Zorg er altijd voor dat je lampen kiest die niet teveel direct licht uitstralen maar het netjes (diffuus) verdelen. Dit is een stuk rustiger voor de ogen van zowel het kind als de ouders, zeker als het donker is.

Er zijn bijvoorbeeld een hoop licht-accessoires in de vorm van leuke leuke beertjes of zelfs Nijntje! De geven over het algemeen een mooi diffuus en warm licht af wat prima kan dienen als nachtlampje!

 

Tags: , ,

 

About the author

More posts by