wand kinderkamerMooie wandversieringen in de kinderkamer zijn essentieel voor een optimaal resultaat en met een beetje creativiteit kan alles! Zo zijn er talloze mogelijkheden om jouw kinderkamer mooi én persoonlijk te maken. Tegenwoordig kunnen bijna alle wandversieringen op maat worden gemaakt en kies je niet alleen een thema, stijl en kleur, maar kun je ook persoonlijke details toevoegen met de naam, geboortedatum, foto of typische eigenschap van je kind.

Eén van de populairste vormen van wandversiering zijn de muur en raamstickers. Muurstickers zijn relatief goedkoop, kunnen vrij makkelijk worden vervangen en de mogelijkheden zijn eindeloos. Kies bijvoorbeeld een plaatje van jou of je kinds favoriete dier, sprookjesboek of stripfiguur. Ook is het mogelijk een inspirerende tekst, lievelingslied of rijmpje op de muur te zetten. En hoe leuk zijn die sterren en vlinders aan de wand of op het plafond die in het donker licht geven!

Gebruikelijke wandaccessoires kunnen nu geheel worden aangepast naar het thema van jouw kinderkamer. Steeds meer winkels specialiseren in kinderlampen en kapstokken. Op maat gemaakte stoffen schilderijtjes en naamkoorden geven de kinderkamer een schattig karakter. Ook kun je zelf creatief aan de slag en met vingerverf de hand of voetafdrukjes van je kind op de muur zetten.

De wanden en deuren van de kinderkamer lenen zich uitermate goed voor een leuk display met de naam van je kind. Denk bijvoorbeeld aan speelse letters die je kunt kopen maar ook zelf makkelijk kan decoreren. Houten tekstbordjes kunnen een goede toegevoegde waarde hebben voor het karakter van de kinderkamer, en foto’s zijn geweldig om de kamer echt persoonlijk te maken en moeders zijn natuurlijk dol op de kiekjes van hun kinderen! Print de foto’s uit en plaats ze in leuke lijstjes of een collage aan de muur. Het is ook mogelijk je beste foto te vergroten tot poster formaat of zelfs te printen op het behang!

Zoals je hoort zijn er talloze mogelijkheden om de wand te gebruiken voor een inspirerende en schitterende kinderkamer. Let er alleen wel op dat de wanden passen bij de kleur en stijl van de meubeltjes en andere accessoires die je hebt uitgezocht. Er zijn tegenwoordig zoveel leuke hebbedingetjes voor de kinderkamer dat het bijna moeilijk is niet te overdrijven!

 

Tags: