Zo voorkom je beginnersfouten bij het inrichten van je eerste babykamer

Voor alles is een eerste keer, en dat betekend dat de eerste keer dat je mama en papa wordt je ook gaat nadenken over het inrichten van de babykamer. Veel nieuwe ouders hebben nogal eens moeite met het uitzoeken van bijvoorbeeld meubels en het inrichten van hun eerste babykamer.

Hieronder hebben we voor alle gloednieuwe ouders een kort lijstje van beginnersfouten gemaakt en hoe je deze makkelijk kunt voorkomen!

Vooruit plannen

640_babykamer-blauw-ladder-mand

Het is heel aantrekkelijk om tijdens de jonge jaren voor lieve accessoires en meubels te kiezen. Een bed van Nijntje en gordijnen met Hello Kitty erop zijn natuurlijk geweldig. Maar besef goed dat veel van dit soort aankopen maar een aantal maanden meegaat.

Daarom is het vaak verstandig om neutrale meubels te kopen of meubels die met de tijd mee kunnen zoals een’ meegroeibed‘ of een ladekast die je later nog ergens anders in huis kunt gebruiken!

Meer dan alleen babykleuren

640_babykamer-moeder-baby-flamengo

Net zoals het kopen van Nijntje en Hello Kitty accessoires zijn veel ouders ook geneigd om alleen maar voor babykleuren te kiezen bij het inrichten van de eerste babykamer.

Baby’s groeien nou eenmaal als kool en worden al gauw jonge kinderen die bepaalde kleuren leuker vinden dan andere. Daarom is het verstandig om bij de eerste inrichting te kiezen voor een aantal basiskleuren zoals wit en blauw en om de zoveel tijd wat kleine accenten toe te voegen. Zo voorkom je dat je elk jaar een compleet nieuwe inrichting moet bedenken!

Tactisch inrichten

tips-babykamer

Veiligheid staat natuurlijk voorop in een kinderkamer! Veel nieuwe ouders zien het belang van een slimme inrichting al gauw over het hoofd. Babykleding die aan de andere kant van de kamer hangt kan nogal eens onhandig zijn tijdens het verschonen. Een commode met verzorgingsspullen die links van de tafel staat terwijl je rechtshandig bent kan zelfs onveilige situaties teweeg brengen.

Zorg er dus voor dat je ruim voordat je daadwerkelijk gaat inrichten de plaatsing van alle belangrijke accessoires en meubels een handig plekje geeft!

 

Tags: , ,

 

About the author

More posts by